Lid worden

Scouting is een van de leukste activiteiten om te doen in je vrije tijd. Niet voor niets heeft Scouting jeugd- en kaderleden die binnen één of meerdere speltakken actief zijn!

Voor elke leeftijd hebben wij een speltak waarin jij thuishoort!

Speltak Leeftijd Opkomst dag en tijd Mobiel email
Blauwe vogels 6+ (BE-groep) eens in de 2 weken op vrijdag van 19:00 - 20:30 Saskia Stienezen: 0651346713 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bevers 41/2 - 7 Vrijdagmiddag van 16:00 - 17:30 Suzanne Peelen: 0620504428 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
welpen 7 - 11 Zaterdagmiddag van 14:00 - 16:00 Dide Korte: 0657661366 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Scouts 11 - 15 Maandagavond van 19:00 - 20:30 Rob van der Ende: 0644758114 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Explorers 15 - 18 Maandagavond van 19:30 - 21:30 Bas Baakman: 0612539854 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Stam 18 - 23 Vrijdagavond van 19:30 - 21:30 Esmee Heebing: 0638030706 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik op de speltakken voor meer informatie

De meeste opkomsten worden gedraaid op ons Scoutinggebouw, de Mastworp: Julianastraat 41, 6942 BB Didam

Informatie over het lidmaatschap

Scouting staat voor uitdaging! Al vanaf 5 jaar kun je lid worden. Als je lid wilt worden van Scouting Didam kun je eerst 4 keer komen kijken. Je doet dan mee aan alle activiteiten en je maakt voor het eerst kennis met Scouting en met de groep.  Mocht je het na 4 keer niets vinden, dan ben je nergens toe verplicht. Vind je het wel leuk, dan word je automatisch lid en mag je iedere week komen. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je je Scoutfit dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Wil je lid worden, let dan wel op het volgende:

- Je kunt 4 keer komen kijken, daarna moet je besluiten of je lid wil worden. Word je geen lid, dan kun je niet meer komen; je betaalt dan namelijk geen contributie.

- Het lidmaatschap gaat in vanaf *invullen* en je betaalt contributie vanaf *invullen*.

- Als je lid bent, dan verwacht de leiding dat je er iedere opkomst bij bent. Als je een keertje niet kunt, moet je je altijd afmelden bij de leiding.

- Als je lid bent, verwachten we dat je zo snel mogelijk een Scoutfit blouse draagt. Een das en tekens draag je pas vanaf het moment dat je bent geïnstalleerd.

Contributie

Ieder lid van de  betaalt evenveel contributie. Voor het seizoen 2015/2016 is de contributie voor ieder lid € *bedrag* per jaar. *Beschrijf hier hoe de contributie wordt geïnd*.

Over het algemeen heeft de leiding niets te maken met de contributie. Dit wordt allemaal geregeld door de penningmeester. Bij de penningmeester kun je terecht met al je vragen met betrekking tot de contributie.

Nieuwe leden gaan pas contributie betalen vanaf  *moment vanaf contributiebetaling voor nieuwe leden* .

De contributie kan pas worden stopgezet, nadat is afgemeld bij de eigen leiding van de speltak en bij de ledenadministratie. Deze afmelding moet schriftelijk worden ingediend bij de ledenadministratie.

Kampgeld is inbegrepen bij de contributie.

Wanneer je lid wilt worden van Scouting Didam moet je de volgende formulieren invullen en inleveren bij je speltak:

Gezondheidsformulier

Scoutfit

De Scoutfit laat zien dat je bij Scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil.

Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van Scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse dragen, zonder tekens, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen.

Scouting das van Scouting Didam:

Das schots 01222 Margeret Rose

Iedere speltak heeft hun eigen kleur blouse zoals hieronder weergegeven:

Bevers (4-7): ScoutFit blouse rood

Welpen (7-11): ScoutFit blouse groen

Scouts (11-15): ScoutFit blouse beige

Explorers (15-18): ScoutFit blouse brique

Stam (18-23): ScoutFit blouse brique

Jouw ScoutFit kun je online bestellen door op de bovenstaande linken te klikken of aanschaffen bij een van de scoutshops. De meest nabij gelegen scoutshop bevindt zich in Arnhem (Nabij treinstation Presikhaaf):

Wichard van Pontlaan 114

6824 GM Arnhem

Kijk op www.scoutshop.nl voor de openingstijden.

Scouting Nederland

Op het moment dat je lid bent van Scouting Didam, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde. Als lid van Scouting...

□ beleef je uitdagende activiteiten!

□ ontmoet je nieuwe vrienden!

□ kampeer je tegen sterk gereduceerde prijzen in mooie natuurgebieden!

□ leer je je eigen grenzen ontdekken!

□ ontvang je een Scoutcard!

□ krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!

□ ontvang je 4 x per jaar jouw eigen Scouting Magazine!

□ vorm je samen met 40 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie ter wereld!

□ ontmoet je mensen uit andere culturen!

□ ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.

□ kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!

□ ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!