Vrijwilliger worden

Scouting Didam daagt jou uit!

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten? Dan is Scouting Didam op zoek naar jou!

 

Leiding worden

Regelmatig zijn we bij onze Scoutinggroep op zoek naar nieuwe leden die ons leidingteam willen versterken. We willen immers zoveel mogelijk kinderen en jongeren het Scoutingspel laten beleven.

Als leidinggevende bij één van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De meeste speltakken draaien één keer per week. Buiten deze 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor.  Heb je interesse om wekelijks en gedurende de verschillende kampen een speltak te vermaken, leuke programma's te verzinnen en lekker buiten bezig te zijn? Ben je ouder dan 18 jaar, enthousiast en wil je tijd te investeren in een leuke nieuwe hobby? Neem dan contact op met het groepsbestuur.

 

Welke speltakken zijn op dit moment op zoek naar leiding?

- Blauwe vogels (M)

- Welpen (M/V)

-

 

Hulpleiding:

Onze jongste speltakken, de bevers en de welpen, zijn altijd blij met enthousiaste 'hulpleiding'. En ook kun je meehelpen met het voorbereiden van opkomsten of grote activiteiten. Zo leer je plannen, organiseren, leidinggeven kun je al je creativiteit kwijt! Enthousiast? Neem dan contact op met het groepsbestuur. Wanneer je lid bent van scouting Didam kun je hulpleiding worden vanaf 16 jaar.

 

 

Scouting Academy

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld op het gebied van spel en programmering en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy.

Het doel van Scouting Academy is dat de vaardigheden die je als vrijwilliger binnen Scouting opdoet, ook buiten Scouting van waarde zijn. Daarom worden deze vaardigheden, ook wel competenties genoemd, buiten Scouting officieel erkend. Zo zorgt Scouting ervoor dat je als vrijwilliger vaardigheden opdoet die ook buiten Scouting gebruikt kunnen worden en heeft Scouting profijt van een gekwalificeerde leiding, want de kwaliteit van het Scoutingspel neemt tenslotte een belangrijke rol in binnen Scouting in Nederland.

 

 

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage lopen? Dan kun je bij ons terecht!

 

 

Vrijwilliger binnen scouting Didam

Naast de leidinggevenden die in de Scoutinggroep zorg dragen voor het programma aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. Bij Scouting kun je besturen, maar je kunt ook een bijdrage leveren als materiaalmeester, gebouwbeheerder of verhuurder. 

Scouting Didam is o.a. op zoek naar:

- Een penningmeester

- Een secretaris

- Leidinggevende bij verschillende leeftijdsgroepen

 

 

Contact

Kortom, er zijn heel veel verschillende en uitdagende functies! Je bent daarbij al een topvrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting kunt besteden. Wil je meer weten? Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.